Świeży Koper Włoski Vichyssoise
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Świeży koper włoski Vichyssoise może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 224 kalorie, 7G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cebulkę kopru włoskiego, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Koper Włoski Vichyssoise Z Wędzonym Łososiem, Ciepłe brukselki i koper włoski Vichyssoise, oraz Schłodzona zupa ziemniaczano-porowa z koprem włoskim i rukolą (vichyssoise) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 2 łyżki masła z 2 łyżkami oliwy z oliwek w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać pokrojony koper włoski i cebulę. Przykryć i gotować, aż Koper będzie miękki, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół.
Dodać ziemniaki i bulion z kurczaka; zwiększyć ogień i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki są bardzo miękkie, o 30 protokół.
Wymieszać w Pernod. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Praca w partiach, zupa puree w blenderze.
Przelać zupę do dużej miski.
Wymieszać w 2 szklanki pół na pół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Lekko schłodzić. Chill zupa uncovered do zimna, następnie przykryć i przechowywać w lodówce. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)