Świeże muffinki imbirowo-cytrynowe
Świeże muffinki imbirowo-cytrynowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 23 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 177 kalorii. Jeśli masz masło śliwkowe, mielony imbir, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Fresh Lemon Ginger Detox Smoothie, Świeże Bułeczki Imbirowe Z Cytryną, oraz Muffinki Cytrynowo-Imbirowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać 1 łyżkę cukru, zmielony imbir i cynamon. Dobrze wymieszać; odstawić na bok mieszaninę cynamonu.
Umieść świeży imbir, 1/2 szklanki cukru i skórkę cytryny w robocie kuchennym; procesuj, aż drobno posiekasz. Odstawić.
Połączyć pozostałe 7 łyżki cukru, mąki, sody oczyszczonej i soli w dużej misce; zrobić dobrze w środku mieszaniny.
Połącz mieszaninę imbiru, maślankę, masło śliwkowe, olej, jajko i białko jaja; wymieszaj trzepaczką.
Dodaj do mieszanki mąki, mieszając tylko do wilgotnego.
Ciasto podzielić równomiernie na 12 filiżanek muffinek pokrytych sprayem do gotowania; posypać 1/4 łyżeczki mieszanki cynamonu na każdej muffince.
Piec w 375 przez 20 minut lub do złotego koloru.
Natychmiast wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.