Łosoś z mango, imbirem i cebulą Vidalia
Łosoś z Mango, imbirem i cebulą Vidalian może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 66 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka soku z cytryny, przecier imbirowy, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Łosoś Z Imbirem I Zieloną Cebulką, Grillowany łosoś imbirowo-Teriyaki z salsą miodowo-Mango, oraz Pieczona Cebula Vidalian dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz mango i cebulę wdużej szklanej misce do mieszania.
W małej misce ubić sok z limonki, 2 łyżki oleju, sok z cytryny, miód, 1/2 łyżeczki soli i imbiru.
Wlać mieszaninę mango, przykryć i schłodzić przez 1 godzinę.Rozgrzej grill na średnim ogniu.Wierzch łososia natrzeć pozostałą 1 łyżką oleju i doprawić solą i pieprzem.Grilluj ryby, skórkę w dół (bez przerzucania), na pośrednim ogniu przez 16 do 18 minut lub do momentu, gdy łatwo płatki widelcem.Użyj bardzo dużej szpatułki lub blachy do pieczenia bez oprawek, aby delikatnie podnieść łososia z grilla, pozostawiając skórę na stojaku do grilla.Pozostawić łososia do ostygnięcia na około 5 minut.Wymieszaj miętę z mieszanką mango i użyj łyżki szczelinowej, aby umieścić ją w środku łososia.
W razie potrzeby udekorować wapnem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.