Łosoś z awokado i grejpfrutem
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepisy do twojego pudełka z przepisami, łosoś z awokado i grejpfrutem może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 420 kalorii. 22 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, awokado, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest niesamowite. Pieczony łosoś z awokado i grejpfrutem, Chrupiący Łosoś Z Sałatką Z Awokado I Grejpfruta, oraz Pieczony łosoś z salsą z awokado grejpfruta są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Przytrzymaj grejpfruta na misce, aby złapać soki, i obrać go, aby usunąć wszystkie białe pestki.
Pokrój grejpfruta między membranami na segmenty. Jeśli to konieczne, dodać sok z cytryny do soków grejpfrutowych, aby zrobić to do 2 łyżki.
Ubić oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, a następnie doprawić solą morską i pieprzem. Wrzucić w segmentach grejpfruta.
Każde awokado przeciąć na pół wzdłuż, usunąć kamienie i obrać.
Pokrój miąższ na kliny wielkości segmentów grejpfruta, upuszczając je bezpośrednio do dressingu z grejpfrutem. Wrzucić lekko, przykryć i schłodzić przez około 10 minut.
Odciąć i wyrzucić łodygi rukoli,dobrze umyć liście i wytrząsnąć do sucha.
Łososia lekko posmarować i ugotować na patelni nieprzywierającej na wysokim ogniu, najpierw obrać ze skórki, następnie obrócić i gotować lekko z drugiej strony, aż Na Zewnątrz będzie złoty, a na środku jeszcze trochę miękki i różowy (około 2-3 minut z każdej strony).
Zrób Gniazdo rukoli na każdym talerzu, połóż łososia na boku i użyj szczelinowej łyżki, aby ułożyć awokado i grejpfruta na wierzchu.
Ubij sos, a następnie opryskaj go wokół łososia i nad rukolą.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Hindsight Win Chardonnay. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.