Łosoś Grillowany Miodowo-Imbirowy

Łosoś Grillowany Miodowo-Imbirowy
Łosoś z grilla z miodem i imbirem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 332 kalorie, 36g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 4,31 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka czosnku w proszku, sok pomarańczowy, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Miód Imbir Grillowany Łosoś, Miód Imbir Grillowany Łosoś, oraz Grillowany łosoś imbirowo-Teriyaki z salsą miodowo-Mango.

Instrukcje

1
W dużej samoprzylepnej plastikowej torbie połącz imbir, czosnek, sos sojowy, sok pomarańczowy, miód i zieloną cebulę; dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Zielona CebulaZielona Cebula
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Włożyć łososia do worka i szczelnie zamknąć. Delikatnie obróć torbę, aby rozprowadzić marynatę. Przechowywać w lodówce przez 15 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
3
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko ruszt olejowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Usuń łososia z marynaty, strząśnij nadmiar, a pozostałą marynatę wyrzuć. Grilluj przez 12 do 15 minut na cal grubości lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn