Łatwiejszy Kurczak Marsala
Łatwiejszy kurczak Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 220 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz sól czosnkową, oregano, połówki piersi kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 665 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 71%. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę, sól czosnkową, pieprz i oregano. Pogłębiać kurczaka w mieszaninie lekko płaszcz.
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć kurczaka na patelni przez 2 protokół, lub do lekko rumiane z jednej strony. Kurczaka obrócić i dodać grzyby. Gotować około 2 minut, aż druga strona kurczaka jest lekko rumiane. Grzyby wymieszać tak, że gotować równomiernie.
Wlać wino Marsala na kurczaka. Przykryć patelnię i zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, lub aż kurczak nie jest już różowy i soki uruchomić jasne.