Wędzone cytrusy sardynki z popękaną pszenicą: Sarde alla Lupa
Przepis na Sardynki peklowane w cytrusach z popękaną pszenicą: Sarde alla Lupa można przygotować w około 46 godzin . Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 399 kalorii , 9 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 1,5 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup dodatkowo, sól koszerną, liście kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako raczej niedrogi hor d'oeuvre. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 64% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Nadziewane Sardynki | Sarde a Beccafico , Sarde En Saor (sardele po wenecku) i miodowy chleb pełnoziarnisty: popękana pszenica .
Każdy filet z sardynek włóż do miski i delikatnie posyp cukrem. Usuń nadmiar, wyrzuć cukier i wykonaj tę samą procedurę z solą. Odrzucić nadmiar soli, ułożyć filety w 1 warstwie w naczyniu żaroodpornym, szczelnie przykryć i wstawić do lodówki.
Wyjmij z garnka, opłucz filety z soli. Układać na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami, aby odsączyć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4
W płytkim naczyniu żaroodpornym wymieszaj soki i skórki cytrusów.
5
Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak, aby każdy filet był całkowicie pokryty sokiem. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 2 dni, od czasu do czasu mieszając, aby utrzymać wilgotność filetów i w razie potrzeby dodaj więcej płynu, zachowując stosunek limonki do pomarańczy i grejpfruta 1:2:1.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
6
Wyjmij filety z kąpieli cytrusowej i wylej płyn.
7
Skrop filety 1/4 szklanki oliwy z oliwek i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8
Zagotuj 1 1/2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
9
Bulgar włóż do średniej wielkości garnka z pokrywką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Bułgarię zalać wrzącą wodą i natychmiast przykryć pokrywką. Po 5 minutach zdejmij pokrywkę i rozgnieć bulgar widelcem, sprawdzając, czy jest miękki i ciągliwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
11
Wyjąć na blachę i rozłożyć cienką warstwą do całkowitego wystygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
12
Gdy bułgar ostygnie, włóż go do dużej miski i wymieszaj z 2 łyżkami soku z cytryny, 3/4 szklanki oliwy z oliwek oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Aby złożyć danie, umieść kopczyk bulgara na środku każdego z 6 schłodzonych talerzy obiadowych. Skrzyżuj 2 filety z sardynek na każdym kopczyku bułgarskim, posyp małą garścią sałatki i natychmiast podawaj.