Wędzone cytrusy sardynki z popękaną pszenicą: Sarde alla Lupa

Wędzone cytrusy sardynki z popękaną pszenicą: Sarde alla Lupa
Przepis na Sardynki peklowane w cytrusach z popękaną pszenicą: Sarde alla Lupa można przygotować w około 46 godzin . Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 399 kalorii , 9 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 1,5 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup dodatkowo, sól koszerną, liście kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako raczej niedrogi hor d'oeuvre. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 64% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Nadziewane Sardynki | Sarde a Beccafico , Sarde En Saor (sardele po wenecku) i miodowy chleb pełnoziarnisty: popękana pszenica .

Instrukcje

1
Cukier umieścić w płytkim rondelku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
2
Każdy filet z sardynek włóż do miski i delikatnie posyp cukrem. Usuń nadmiar, wyrzuć cukier i wykonaj tę samą procedurę z solą. Odrzucić nadmiar soli, ułożyć filety w 1 warstwie w naczyniu żaroodpornym, szczelnie przykryć i wstawić do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Wyjmij z garnka, opłucz filety z soli. Układać na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami, aby odsączyć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4
W płytkim naczyniu żaroodpornym wymieszaj soki i skórki cytrusów.
5
Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak, aby każdy filet był całkowicie pokryty sokiem. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 2 dni, od czasu do czasu mieszając, aby utrzymać wilgotność filetów i w razie potrzeby dodaj więcej płynu, zachowując stosunek limonki do pomarańczy i grejpfruta 1:2:1.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
6
Wyjmij filety z kąpieli cytrusowej i wylej płyn.
7
Skrop filety 1/4 szklanki oliwy z oliwek i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8
Zagotuj 1 1/2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
9
Bulgar włóż do średniej wielkości garnka z pokrywką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Bułgarię zalać wrzącą wodą i natychmiast przykryć pokrywką. Po 5 minutach zdejmij pokrywkę i rozgnieć bulgar widelcem, sprawdzając, czy jest miękki i ciągliwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
11
Wyjąć na blachę i rozłożyć cienką warstwą do całkowitego wystygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
12
Gdy bułgar ostygnie, włóż go do dużej miski i wymieszaj z 2 łyżkami soku z cytryny, 3/4 szklanki oliwy z oliwek oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
13
Umieść liście, zioła i liście w osobnej misce i wymieszaj z pozostałą oliwą z oliwek, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
14
Aby złożyć danie, umieść kopczyk bulgara na środku każdego z 6 schłodzonych talerzy obiadowych. Skrzyżuj 2 filety z sardynek na każdym kopczyku bułgarskim, posyp małą garścią sałatki i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
TrudnośćEkspert
Gotowe W46 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn