Tarta owocowa z wiśniami i czekoladą
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj tartę owocowo-wiśniowo-czekoladową. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 650 kalorii , 6 g białka i 30 g tłuszczu każda. Za 4,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką 2 owoce kiwi, sok z cytryny, kawałki ananasa i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 19% wyniku , co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Tarta skórzana z wiśniami , Miodowa tarta wiśniowa w glazurze z rustykalną tartą wiśniową salsą i Tarta wiśniowo-czekoladowa .
Instrukcje
W małej misce utrzyj masło i cukier puder. Stopniowo dodawaj mąkę, aż mieszanina utworzy kulę. Wciśnij nienasmarowany 9-calowy. karbowana forma do tarty z wyjmowanym dnem.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do złotego koloru. Studzimy na drucianej kratce.
W małej misce, którą można używać w kuchence mikrofalowej, rozpuść kawałki wanilii przy mocy 70%. W małej misce ubij ser śmietankowy, aż będzie gładki; ubić z roztopionymi frytkami i śmietaną.
Rozłóż na cieście. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 30 minut lub do momentu stwardnienia.
Odcedź ananasa, zachowując 1/2 szklanki soku; odłóż ananasa na bok. W małym rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, sok z cytryny i zarezerwowany sok ananasowy, aż uzyskasz gładką masę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Lekko ostudzić.
Na nadzieniu ułóż wiśnie, kiwi, jagody i ananasa.
Posmaruj mieszanką soku ananasowego. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Wino Porto, Moscato Dasti
Tarta w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, portem i winem porto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.