Sałatka z zielonej fasolki
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i laktoovo-wegetariańskich do swojej kolekcji, sałatka z zielonej fasoli może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 60 centów za porcję otrzymujesz danie dodatkowe dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 112 kalorii , 3 g białka i 8 g tłuszczu . Jeśli masz oliwę z oliwek, zieloną fasolę, jajko na twardo i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 62% . Sałatka z migdałami i zieloną fasolą , świeża sałatka z zieloną fasolą i pomidorami z kremowym dressingiem czosnkowym oraz sałatka z zieloną fasolą i ziemniakami z winegretem Dijon są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść fasolę w dużym rondlu i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia; gotuj bez przykrycia przez 8-10 minut lub do momentu, aż stanie się chrupiąca i miękka.
Odcedź fasolę i natychmiast włóż ją do lodowatej wody.
W małej misce wymieszaj oliwę, ocet, musztardę, sól i pieprz.
Polać fasolę i wymieszać.
Dodaj pomidora, cebulę, pietruszkę i kapary; delikatnie wymieszaj. Przykryj i schłódź w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Tuż przed podaniem posyp jajkiem.