Polędwiczka wieprzowa alla Napoli
Przepis na polędwiczkę wieprzową alla Napoli można przygotować w około 55 minut . Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 246 kalorii , 24 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Za 1,31 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 6 osób. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką paprykę, pomidory rzymskie, polędwiczki wieprzowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Wypróbuj Cookinghow Penne Alla Vodka , Fettuccine Alla Carbonara, With No Cream Necessary i Linguine Alla Carbonara, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita).
Rozgrzej olej na żeliwnej patelni na średnio-wysokim ogniu. Zrumień wieprzowinę ze wszystkich stron na patelni.
Wymieszaj w misce pomidory, oliwki, wino, rozmaryn i czosnek.
Polać wieprzowinę. Doprawić solą i pieprzem.
Włóż patelnię z wieprzowiną do nagrzanego piekarnika i piecz przez 30 minut, do minimalnej temperatury wewnętrznej 145 stopni Fahrenheita (63 stopni Celsjusza).
Wyjmij wieprzowinę z patelni, pozostawiając resztę mieszanki pomidorowej i soku.
Postaw patelnię na średnim ogniu i stopniowo dodawaj śmietanę. Ciągle mieszając, doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do małego i gotuj przez 5 minut, aż zgęstnieje. Pokrój wieprzowinę w plastry i polej sosem śmietanowym przed podaniem.