Pizza Focaccia z Ricottą i Wiśniami

Pizza Focaccia z Ricottą i Wiśniami
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Ricottan i Cherry Focaccia Pizzan. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 582 kalorie, 13 g białka i 21 g tłuszczu każda. Za 2,94 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cukru, grubej soli, oliwy z oliwek i miodu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 28 minut. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 22%. Wiśniowa Pizza Crostata Dolce (Cherry Ricotta Pie) z sosem wiśniowym, pieczonym kurczakiem, cukinią i kanapkami z ricottą na Focacci oraz Focaccia z pomidorami wiśniowymi są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Ustaw piekarnik na 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
2
Skrop małą blachę do pieczenia oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i rozwałkuj ciasto, uformuj nieco większy prostokątny kształt. Ciasto nakłuj w kilku miejscach zębami widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Skrop chleb odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na wierzchu chleba i równomiernie rozprowadź za pomocą pędzla do ciasta. Chleb dopraw odrobiną soli, łyżką cukru i rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
4
Piecz chleb, aż będzie równomiernie złocisty na całej powierzchni, od 16 do 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
5
Ser ricotta ubić z miodem i skórką na gładką masę. Przygotuj wiśnie, wypestkuj je i przekrój na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6
Gorący chleb posmaruj ricottą, posyp wiśniami, pokrój i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)

Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera

Pizza naprawdę dobrze komponuje się z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Antinori Badian a Psignano Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia i Psignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia i Psignano Chianti Classico Gran Selezione
Wino o istotnym wpływie, w swojej tonacji wykazuje intensywną rubinową czerwień. W nosie jest złożone z aromatami czerwonych jagód, malin, jeżyn i dojrzałych wiśni, a także nutami przypraw i lukrecji na finiszu. Smaki są dojrzałe i słodkie, podtrzymywane przez znaczne taniny, okrągłe i obfite, wspierające elastyczną i aksamitną strukturę. Długa i trwała, toniczna kwasowość jest klasyczną cechą Sangiovese uprawianego w Badia a Psignano.
TrudnośćNormalny
Gotowe W28 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn