Pikantny stek z pieprzem

Pikantny stek z pieprzem
Pikantny stek z pieprzem może być właśnie tym przepisem bez nabiału , którego szukałeś. Ten przepis daje 2 porcje po 422 kalorie , 33 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 1,47 USD za porcję przepis ten pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Sprawdza się dobrze jako dość niedrogie danie główne. Mieszanka steka z górnej części udźca wołowego, cebuli, oleju canolan i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 71% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Stek z pieprzem cytrynowym , Okrągłe steki i papryka w sosie czosnkowo-chrzanowym z różą oraz Pikantny makaron udon z wołowiną, pieprzem i szparagami .

Instrukcje

1
Posyp wołowinę solą i pieprzem. Na dużej patelni smaż wołowinę na oleju, aż nie będzie już różowa; zdejmij i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni smaż zieloną paprykę i cebulę, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienki-Cienki-
2
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Rozpuść bulion w gorącej wodzie; wlej do patelni z pomidorami. Włóż wołowinę z powrotem do patelni; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30-35 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienki-Cienki-
4
Wymieszaj skrobię kukurydzianą z zimną wodą; wmieszaj do mieszanki mięsnej. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Jeśli wolisz, podawaj z makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia30
Magazyn