Pikantny i pikantny ragout wołowy z wolnowaru

Pikantny i pikantny ragout wołowy z wolnowaru
Pikantny i pikantny wolnowarowy ragout wołowy zajmuje około 7 godzin i 5 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 226 kalorii, 24 g białka i 8 g tłuszczu każda. Za 6,07 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga duszonych warzyw, soli morskiej i mielonego pieprzu, gulaszu wołowego i sosu pomidorowego. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 76% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy obejmują słodko-pikantny mostek wołowy z wolnowaru, bezglutenowe krótkie żeberka wołowe z pikantnym sosem: wolnowar lub płyta kuchenna oraz słodko-pikantną wołowinę z wolnowaru.

Instrukcje

1
Połącz mąkę i przyprawę Cajun w zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżych Grzybów Morelowych, Pokrojonych W Plasterki1 Funt świeżych Grzybów Morelowych, Pokrojonych W Plasterki
świeże Morele, Pokrojone W Plasterkiświeże Morele, Pokrojone W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (16 Uncji) Opakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, Rozmrożone1 (16 Uncji) Opakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, Rozmrożone
2
Kawałki mięsa gulaszowego osusz ręcznikiem papierowym; wkładać mięso do worka, po kilka kawałków na raz. Zamknij torebkę i potrząśnij kilka razy, aby wołowina pokryła się przyprawioną mąką. Odłóż sezonowaną wołowinę na bok; powtórz z pozostałym mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, RozmrożonychOpakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, Rozmrożonych
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Mięso smaż partiami, aż będzie rumiane ze wszystkich stron, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
W dużym wolnowarze ustawionym na poziom Wysoki włóż duszone warzywa, bulion wołowy, smardze, pokrojone w kostkę pomidory z zielonym chilli, sos pomidorowy, bazylię, czosnek, zioła prowansalskie i liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Pokrojone W Kostkę Z Zielonymi ChilliPomidory Pokrojone W Kostkę Z Zielonymi Chilli
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Gulasz WarzywaGulasz Warzywa
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
5
Wmieszaj rumianą wołowinę do gulaszu, przykryj i gotuj, aż wołowina będzie miękka, około 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
6
Zmniejsz ustawienie wolnowaru na Niskie i dodaj wino Merlot. Przykryj kuchenkę i gotuj, aż wino lekko się zredukuje, a smaki się wymieszają, jeszcze około 30 minut. Dopraw solą morską i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 5 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia51
Magazyn