Okoń czarnomorski w wiosennym bulionie warzywnym

Okoń czarnomorski w wiosennym bulionie warzywnym
Okoń czarnomorski w wiosennym bulionie warzywnym może być dobrym przepisem na poszerzenie pola przepisu na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 34g białka, 23G tłuszczu i w sumie 477 kalorii. Ten bezmleczny i pescatarian przepis serwuje 6 i kosztuje $3.14 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu, filetów z okonia morskiego, łodygi selera i cebulki kopru włoskiego. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 72%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Smażony okoń morski w bulionie z kopru pomidorowego, Francuski w mgnieniu oka: chilijski okoń morski z bulionem Bouillabaisse, oraz Okoń morski z melanżem warzywnym.

Instrukcje

1
Zrób aioli: zmiel czosnek, a następnie posyp 1/2 łyżeczki soli i zetrzyj płaską stroną noża szefa kuchni, aby zrobić pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
AioliAioli
Mięso MieloneMięso Mielone
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
2
Przełóż do średniej miski; dodaj musztardę, skórkę z cytryny, sok z cytryny i żółtko i wymieszaj, aby połączyć. Stopniowo ubijaj oliwę z oliwek, a następnie olej roślinny, ciągle ubijając, aż będzie gładki; ubij 1 łyżeczkę wody, aby poluzować. Przykryj i wstaw do lodówki aioli, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
AioliAioli
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
3
Zrób bulion: przyciąć dymkę do około 6 cali; przełóż wierzchołki do dużego rondla (odłóż cebulki na bok). Pokrój koper włoski i cienko pokrój; przenieś 1 szklankę liści kopru włoskiego do rondla (odłóż pokrojony koper włoski na bok).
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
4
Do rondla dodać seler, marchewkę, gałązki pietruszki, liść laurowy, ziarna pieprzu i 8 szklanek wody. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu; zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
5
Usuń fasolę fava ze strąków. Zagotuj mały rondel z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
6
Dodaj fasolę fava i gotuj 1 minutę; odcedź i spłucz pod zimną wodą. Zsuń Skórki; odłóż fasolę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
7
Odcedź bulion warzywny do szerokiego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
8
Dodaj ziemniaki i 1 1/2 łyżeczki soli i gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu; zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
9
Przełóż ziemniaki do miski łyżką cedzakową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
10
Dodaj zarezerwowane Cebulki dymki i pomidory do bulionu; dusić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
4 średnie Czerwone Pomidory4 średnie Czerwone Pomidory
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
11
Zrób rybę: każdy filet rybny przeciąć na krzyż 3 lub 4 razy po stronie skóry (nie przecinać do miąższu). Dopraw miąższ solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
12
Dodaj rybę do garnka; dodaj fasolę fava i zarezerwowany pokrojony koper włoski, przykryj i gotuj, aż ryba będzie tylko nieprzezroczysta, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
13
Podziel ziemniaki na płytkie miski; posyp każdą filetem rybnym, a następnie podziel bulion i warzywa między miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
14
Posyp posiekaną natką pietruszki i posyp łyżką aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
AioliAioli
15
Podawać z chlebem i pozostałymi aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
16
Zdjęcia: Christina Holmes

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Labraks można łączyć z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Viva Diva Moscato Prosecco z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Viva Diva Moscato Prosecco
Viva Diva Moscato Prosecco
Elegancki kwiatowy bukiet z nutą świeżego krojonego chleba i brzoskwini comring na pierwszy plan.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn