Okoń czarnomorski w wiosennym bulionie warzywnym może być dobrym przepisem na poszerzenie pola przepisu na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 34g białka, 23G tłuszczu i w sumie 477 kalorii. Ten bezmleczny i pescatarian przepis serwuje 6 i kosztuje $3.14 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu, filetów z okonia morskiego, łodygi selera i cebulki kopru włoskiego. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 72%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Smażony okoń morski w bulionie z kopru pomidorowego, Francuski w mgnieniu oka: chilijski okoń morski z bulionem Bouillabaisse, oraz Okoń morski z melanżem warzywnym.
Instrukcje
1
Zrób aioli: zmiel czosnek, a następnie posyp 1/2 łyżeczki soli i zetrzyj płaską stroną noża szefa kuchni, aby zrobić pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Aioli
Mięso Mielone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa Kuchni
2
Przełóż do średniej miski; dodaj musztardę, skórkę z cytryny, sok z cytryny i żółtko i wymieszaj, aby połączyć. Stopniowo ubijaj oliwę z oliwek, a następnie olej roślinny, ciągle ubijając, aż będzie gładki; ubij 1 łyżeczkę wody, aby poluzować. Przykryj i wstaw do lodówki aioli, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Do Smarowania Wkładki
Srebrne Nonpareile
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
Zrób bulion: przyciąć dymkę do około 6 cali; przełóż wierzchołki do dużego rondla (odłóż cebulki na bok). Pokrój koper włoski i cienko pokrój; przenieś 1 szklankę liści kopru włoskiego do rondla (odłóż pokrojony koper włoski na bok).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dymka
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
4
Do rondla dodać seler, marchewkę, gałązki pietruszki, liść laurowy, ziarna pieprzu i 8 szklanek wody. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu; zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
5
Usuń fasolę fava ze strąków. Zagotuj mały rondel z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Fava
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
6
Dodaj fasolę fava i gotuj 1 minutę; odcedź i spłucz pod zimną wodą. Zsuń Skórki; odłóż fasolę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Fava
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
7
Odcedź bulion warzywny do szerokiego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Dodaj ziemniaki i 1 1/2 łyżeczki soli i gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu; zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, około 12 minut.
Dodaj zarezerwowane Cebulki dymki i pomidory do bulionu; dusić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dymka
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
11
Zrób rybę: każdy filet rybny przeciąć na krzyż 3 lub 4 razy po stronie skóry (nie przecinać do miąższu). Dopraw miąższ solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12
Dodaj rybę do garnka; dodaj fasolę fava i zarezerwowany pokrojony koper włoski, przykryj i gotuj, aż ryba będzie tylko nieprzezroczysta, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Fava
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
13
Podziel ziemniaki na płytkie miski; posyp każdą filetem rybnym, a następnie podziel bulion i warzywa między miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Rybne
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Labraks można łączyć z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Viva Diva Moscato Prosecco z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Viva Diva Moscato Prosecco
Elegancki kwiatowy bukiet z nutą świeżego krojonego chleba i brzoskwini comring na pierwszy plan.