Makaron Udon z masłem orzechowym
Potrzebujesz dania głównego bez nabiału ? Makaron Udon z masłem orzechowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis daje 6 porcji z 458 kaloriami , 39 g białka i 18 g tłuszczu każda. Za 1,38 USD za porcję przepis ten pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 83 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup kurczaka z rożna, orzeszki ziemne, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 57% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Pikantny makaron Udon z wołowiną, papryką i szparagami , Makaron Udon z kurczakiem w tempurze i Smażony Udon z suszonymi krewetkami .
Instrukcje
Doprowadź duży garnek z lekko osoloną wodą do wrzenia. Wrzuć udon do kilku makaronów na raz i zagotuj ponownie. Gotuj bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż makaron się ugotuje, ale będzie nadal jędrny, 10 do 12 minut.
Odcedź; włóż z powrotem do garnka.
Podczas gotowania makaronu udon ubij bulion z kurczaka, imbir, sos sojowy, masło orzechowe, miód, olej chili i czosnek w rondlu na średnio-wysokim ogniu. Doprowadź do wrzenia, mieszając, aż masło orzechowe się rozpuści.
Dodaj kurczaka i czerwoną paprykę; mieszaj, aż makaron równomiernie pokryje się sosem.
Przed podaniem posypać szczypiorkiem, posiekanymi orzeszkami ziemnymi i kolendrą.