Indyjskie Curry Frytki Ziemniaczane
Przepis Indian Curry frytki ziemniaczane może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w przybliżeniu 30 minut. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 5 i koszty 56 centów za porcję. Ta przystawka ma 211 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, mielonej kurkumy, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%. Podobne przepisy to Indyjskie Przyprawione Pieczone Frytki Ze Słodkich Ziemniaków Z Curry Aioli, Pieczone Curry Frytki Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Aloo Matar: Indyjski Pean i Curry ziemniaczane.
Instrukcje
Wlać wystarczającą ilość oleju na patelnię, aby pokryć dno 1/3 cala głębokości; dodać czosnek, kminek, sól, kurkumę i czarny pieprz.
Podgrzać mieszaninę oleju na średnim ogniu.
Gotować i mieszać ziemniaki w gorącym oleju, obracając od czasu do czasu, aż gotowane przez, złoty kolor, i chrupiące na zewnątrz, 10 do 15 protokół.
Dodać świeżą kolendrę i pastę curry i wymieszać do pokrycia. Smażyć, aż kolendra będzie ciemnozielona i chrupiąca, o 1 więcej minut.
Ziemniaki wyjąć łyżką szczelinową i przełożyć do naczynia do serwowania.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować winnic Illahe i Winnicy Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner]()
Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner
Aromaty zielonego jabłka i ogórka, z podniebieniem mokry kamień, kwiat gruszy, kiwi i lucerny.