Gumbo z owoców morza i andouille z krewetkami, przegrzebkami, małżami i ostrygami z chrupiącą okra

Gumbo z owoców morza i andouille z krewetkami, przegrzebkami, małżami i ostrygami z chrupiącą okra
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów kreolskich, więc wypróbuj Gumbo z owoców morza i andouille z krewetkami, przegrzebkami, małżami i ostrygami z chrupiącym okranem. Ten przepis jest dla 6 osób. Za 4,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 39% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 1014 kalorii , 34 g białka i 53 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i sycący. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Jeśli masz pod ręką kiełbasę andouille, pomidora, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 59% , co jest dobrym wynikiem. Bardzo podobne do tego przepisu są gumbo z owocami morza Cajun i kiełbasą Andouille , hasz ziemniaczany z kiełbasą Andouille oraz fasola czerwona po nowoorleańsku z ryżem i kiełbasą Andouille .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
1
Rozgrzej średnią patelnię na wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj andouille i smaż, aż do uzyskania złotego koloru z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.
3
Przenieś na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Nie odsączaj. Na tej samej patelni ugotuj seler, marchewki, cebulę, paprykę i czosnek, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką JagnięcąPokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką Jagnięcą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Rozpuść masło na średnim ogniu w dużym rondlu. Stopniowo dodawaj mąkę, mieszając od czasu do czasu. Gotuj mieszankę (roux), aż uzyska jasnokarmelowy kolor, około 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Zimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W KostkęZimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
5
Dodaj mieszankę cebulową i smaż przez około 3 minuty, nie mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką JagnięcąPokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką Jagnięcą
6
Doprowadź wywar do wrzenia w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Wymieszaj około 6 filiżanek bulionu z mieszanką zasmażki. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień do wolnego gotowania, dodaj kiełbasę andouille i gotuj dalej przez około 20 minut, dodaj więcej bulionu, jeśli mieszanka jest zbyt gęsta. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
1
Rozgrzej 2 łyżki oleju w dużej patelni do smażenia na wysokim ogniu, aż prawie zacznie dymić. Dopraw przegrzebki solą i pieprzem i smaż przegrzebki z jednej strony, aż będą złocistobrązowe, około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Wyjmij i odłóż na talerz.
3
Wytrzyj patelnię i dodaj resztę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Podgrzewaj na średnio-wysokim ogniu, aż prawie zaczną dymić. Dopraw krewetki solą i pieprzem i gotuj, aż będą lekko różowe, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5
Wyjmij i odłóż na bok razem z przegrzebkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
6
Dodaj przegrzebki, krewetki, ostrygi i kraby do sosu i gotuj, aż ostrygi będą pulchne i ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
KrabKrab
1
Rozgrzej 2 cale oleju rzepakowego na wysokiej patelni do smażenia na średnim ogniu, aż zacznie się mienić. Wyłóż blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Włóż mąkę kukurydzianą do płytkiego naczynia do pieczenia, dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
3
Dopraw okra solą i pieprzem i wrzuć do mąki kukurydzianej. Smaż okra partiami, aż będzie złocistobrązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
4
Wyjmij łyżką cedzakową i przełóż na blachę do pieczenia, dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Podziel owoce morza na 4 płytkie miski, wlej trochę sosu i kiełbasy, dodaj miód i udekoruj smażoną okra oraz posiekaną pietruszką i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Standardowa Miska Na WafleStandardowa Miska Na Wafle
ChochlaChochla
6
Rozgrzej olej w dużym rondlu na dużym ogniu, aż zacznie dymić, i podsmażaj pancerze i ogonki krewetek, cebulę, marchewkę i seler przez 5 minut, cały czas mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką JagnięcąPokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką Jagnięcą
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Dodaj wodę, wino, pomidora i liść laurowy. Zmniejsz do średniej, częściowo przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-calowy Plaster Boczku, Drobno Posiekany1-calowy Plaster Boczku, Drobno Posiekany
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Przecedzić przez gazę lub drobne sitko.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka

Składniki

2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kiełbasa andouille, pokrojona w cienkie krążkikiełbasa andouille, pokrojona w cienkie krążki1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki561 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę6krewetki i żyłkiOlej rzepakowyOlej rzepakowy1małemarchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana2marchew, drobno pokrojona w kostkęmarchew, drobno pokrojona w kostkę2małe żebraseler drobno posiekanyseler drobno posiekany11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejłodyga selerałodyga selera6krewetki i żyłkiŚwieżo posiekane liście kolendry, do dekoracjiŚwieżo posiekane liście kolendry, do dekoracji631 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąkamąka3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.grudkowe krabygrudkowe kraby2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.okra, pokrojona w plastry o grubości 1/4 calaokra, pokrojona w plastry o grubości 1/4 cala1łyżka czerwony ocet winnyCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkęCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkę1łyżka czerwony ocet winnycebula grubo posiekanacebula grubo posiekana1czerwona papryka, drobno pokrojona w kostkęczerwona papryka, drobno pokrojona w kostkę6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz121 mała cukinia, nieobrana i posiekana1 mała cukinia, nieobrana i posiekana3001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.surowe muszle i ogony kreweteksurowe muszle i ogony krewetek12largeskrewetki, obrane, deveined, i ogony nakrewetki, obrane, deveined, i ogony na18ostrygi łuskaneostrygi łuskane1( bakłażany)świeży pomidor lub 1/2 szklanki pomidorów śliwkowych w puszkachświeży pomidor lub 1/2 szklanki pomidorów śliwkowych w puszkach1stickmasło niesolonemasło niesolone1Średnia żółta cebula, posiekana1-calowy plaster boczku, drobno posiekany1-calowy plaster boczku, drobno posiekany2401 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)2391 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąka kukurydziana żółtamąka kukurydziana żółta
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn