Groszek i ryż po bahamsku

Groszek i ryż po bahamsku
Bahamian Peas & Rice to danie na 12 osób. Jedna porcja zawiera 336 kalorii , 10 g białka i 12 g tłuszczu . Za 76 centów za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Udaj się do sklepu i kup seler, brązowy ryż, paprykę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 50% . Ta ocena jest solidna. Bahamian Goombay Smash Cocktail , Black Beans & Green Peas With Rice & Barley oraz My Jamaican Rice and Peas są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W rondlu smaż boczek na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Wyjmij łyżką cedzakową; odsącz na papierowych ręcznikach. Wyrzuć skapujący tłuszcz, zachowując 1 łyżkę stołową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
3
Dodaj cebulę, seler i zieloną paprykę do smalcu; gotuj i mieszaj na średnio-wysokim ogniu przez 5-7 minut lub do miękkości. Wymieszaj z groszkiem gołębim, szynką, koncentratem pomidorowym, tymiankiem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Groch GołębiGroch Gołębi
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
4
Dodaj wodę, mleko kokosowe i ugotowany boczek; doprowadź do wrzenia. Dodaj ryż. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 45-50 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Groszek Goya®Groszek Goya®
5
Wyjmij gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn