Grillowane filety z mahi mahi i szparagi z pomarańczą i sezamem

Grillowane filety z mahi mahi i szparagi z pomarańczą i sezamem to danie główne bezglutenowe, bezmleczne i peskatariańskie . Jedna porcja tego dania zawiera około 37 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 273 kalorie . Ten przepis jest dla 4 osób. Za 7,51 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką korzeń imbiru, sok z limonki, szczypiorek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Czwartego Lipca . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 74% . Ta ocena jest całkiem dobra. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis spodobały się także : Mahi-Mahi z sosem cytrynowo-kaparowym , Pikantne i kwaśne grillowane filety rybne oraz Filety z okonia z krewetkami i sosem wermutowym .
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową do średnio-wysokiej lub wysokiej temperatury. Dopraw filety mahi mahi solą i pieprzem.
Wymieszaj sok z limonki, ciemny sos sojowy, imbir i odrobinę oleju roślinnego lub rzepakowego w płytkim naczyniu. Obróć mahi mahi w cytrusowej marynacie sojowej i odstaw na 10 minut. Grilluj na gorącej patelni grillowej przez 6 minut z każdej strony na filet o grubości 1 cala lub do momentu, aż ryba będzie jędrna i nieprzezroczysta.
Weź 1 szparag i przytrzymaj go w każdym i. Zginaj szparagi, aż pękną i się złamią. Użyj tego szparaga jako wskazówki, gdzie przyciąć końce pęczka szparagów. Używając obieraczki, zrób cienkie, długie paski skórki pomarańczowej z obu pomarańczy.
Odetnij końce skórki z pomarańczy i połóż je na desce do krojenia.
Usuń rdzeń w paski za pomocą ostrego noża i odcinając od góry pomarańczy. Wyrzuć rdzeń. Kiedy pomarańcze są obrane i przycięte, obróć je na boki i pokrój na 1/4-calowe krążki, przecinając całość. Odłóż krążki pomarańczy na bok. Na patelni z pokrywką zagotuj 1-calową wodę ze skórką pomarańczy i startym świeżym imbirem. Pozostaw skórkę pomarańczową i imbir na wolnym ogniu przez co najmniej 1 minutę, a następnie dodaj sól i szparagi. Gotuj szparagi na wolnym ogniu przez 3 do 5 minut, aż będą prawie miękkie.
Odcedź szparagi. Wyrzuć skórkę pomarańczową i imbir. Złóż kilka włóczni na każdym talerzu obiadowym, układając je warstwami tam i z powrotem, krzyżując włócznie na plasterkach pomarańczy.
Posyp szparagi i pomarańcze ziarnami sezamu i połóż na wierzchu 1 porcję grillowanego mahi mahi.
Udekoruj złożoną rybę i szparagi posiekanym lub cienko pokrojonym szczypiorkiem.