Dynia żołędziowa pieczona w parmezanie
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Parmesan Roasted Acorn Squash. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 83 centy za porcję . Jedna porcja zawiera 181 kalorii , 4 g białka i 9 g tłuszczu . 105 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz oliwę z oliwek, tymianek, mielony pieprz i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje świetną ocenę Spoonacular wynoszącą 90% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Farrotto With Roasted Acorn Squash , Roasted Acorn Squash Stuffed with spicy Biryani (Veg/vegan) i Acorn Squash Biscuits with Sage & Gruyere .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita).
Wymieszaj w misce plasterki cukinii, parmezan, tymianek, oliwę z oliwek, sól i pieprz, aż dynia będzie równomiernie pokryta; przełóż ją do formy do rolady.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż do uzyskania złotego koloru i miękkości, przez 25–30 minut.