Deser z rabarbarem babci Bev (chrupiący rabarbar)
Przepis Babci Bev's Rhubarb Dessert (Rhubarb Crisp) można przygotować w około 1 godzinę i 5 minut . Dbasz o sylwetkę? Ten przepis laktoowowegetariański ma 306 kalorii , 2 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Za 54 centy za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 19 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis z Allrecipes wymaga mąki, rabarbaru, zmielonej gałki muszkatołowej i jajek. Jest idealny na Dzień Matki . Sprawdza się jako niedrogi deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Babcine jabłko Crisp , Babci B's Rhubarb Cake i Rabarbar Crisp .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Wymieszaj 1 szklankę mąki i cukru pudru w misce; pokrój masło w mieszankę mąki za pomocą noża do ciasta lub dwóch widelców, aż mieszanka będzie kruszona. Wciśnij mieszankę mąki i masła do 8-calowej kwadratowej formy.
Piecz ciasto w nagrzanym piekarniku, aż do uzyskania złotego koloru, przez 15–20 minut.
Wymieszaj biały cukier, 1/4 szklanki mąki, proszek do pieczenia i gałkę muszkatołową z ubitymi jajkami. Wymieszaj rabarbar z mieszanką jajeczną; wlej nadzienie rabarbarowe do upieczonego ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nadzienie zacznie bulgotać, przez 35 minut.