Czerwone tajskie curry z krewetkami
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na azjatyckie jedzenie. Spróbuj zrobić w domu Shrimp Red Thai Curry. Za 2,69 USD za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 522 kalorie , 17 g białka i 48 g tłuszczu . Ten przepis z Allrecipes wymaga tajskiej pasty curry, sosu rybnego, papryczki chili i krewetek. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 40 minut . 74 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i pierwotną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 68% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tajskie czerwone curry , Zielone tajskie curry z wołowiną i Soczyste tajskie curry z kurczakiem i ananasem .
Instrukcje
W woku wymieszaj mleko kokosowe, pastę curry, sos rybny i mielony pieprz. Powoli doprowadź do wrzenia na średnio-niskim ogniu, często mieszając.
Zmniejsz ogień do niskiego i dodaj krewetki. Gotuj bez przykrycia, często mieszając, aż krewetki będą ugotowane, a smaki łagodne, około 15 minut.