Ciepła sałatka z krewetek i szpinaku po syczuańsku

Ciepła sałatka z krewetek i szpinaku po syczuańsku
Ciepła sałatka z krewetkami i szpinakiem po seczuańsku może być właśnie tym bezglutenowym, bezmlecznym i peskatariańskim przepisem, którego szukałeś. Ten przepis jest dla 5 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 25 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 256 kalorii . Za 3,13 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kolendry, papryki, orzechów wodnych i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się dobrze jako dość drogie danie główne. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy obejmują : brownie z czekoladą i pieprzem syczuańskim , makaron shirataki w stylu syczuańskim oraz sałatkę z gruszką, serem kozim i szpinakiem z ciepłym dressingiem klonowo-bekonowym .

Instrukcje

1
Na dużej patelni podsmaż krewetki na oleju, aż stracą różowy kolor. W dużej misce połącz szpinak, kukurydzę, kiełki, migdały, orzechy wodne, czerwoną paprykę, kolendrę, cebulę i krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania KokosówWoda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
KiełkiKiełki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Na tej samej patelni połącz ocet, imbir, sos czosnkowy i sos sojowy. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż sos się podgrzeje; polej sałatkę i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Podawać natychmiast.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia31
Magazyn