Ciepła sałatka z krewetek i szpinaku po syczuańsku

Ciepła sałatka z krewetkami i szpinakiem po seczuańsku może być właśnie tym bezglutenowym, bezmlecznym i peskatariańskim przepisem, którego szukałeś. Ten przepis jest dla 5 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 25 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 256 kalorii . Za 3,13 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kolendry, papryki, orzechów wodnych i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się dobrze jako dość drogie danie główne. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy obejmują : brownie z czekoladą i pieprzem syczuańskim , makaron shirataki w stylu syczuańskim oraz sałatkę z gruszką, serem kozim i szpinakiem z ciepłym dressingiem klonowo-bekonowym .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż krewetki na oleju, aż stracą różowy kolor. W dużej misce połącz szpinak, kukurydzę, kiełki, migdały, orzechy wodne, czerwoną paprykę, kolendrę, cebulę i krewetki.
Na tej samej patelni połącz ocet, imbir, sos czosnkowy i sos sojowy. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż sos się podgrzeje; polej sałatkę i wymieszaj.