Ciasto cytrynowe Bundt
Przygotowanie ciasta cytrynowego Bundt zajmuje około 45 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda zawiera 313 kalorii , 3 g białka i 10 g tłuszczu . Za 42 centy za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mieszankę do ciasta cytrynowego, sok pomarańczowy, cukier puder i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Ten przepis polubiło 50 smakoszy i kucharzy. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje niezbyt wybitną ocenę Spoonacular wynoszącą 33% . Podobne przepisy obejmują Lemon Bundt Cake , Easy Lemon Bundt Cake i Bittersweet Chocolate-Walnut Bundt Cake .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mieszankę do ciasta, mieszankę do puddingu, jajka, wodę i olej; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnich obrotach przez 2 minuty.
Wlać do natłuszczonej i posypanej mąką formy do pieczenia o średnicy 10 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić na kratce przez 6-8 minut.
W międzyczasie przygotuj polewę. W małej miseczce wymieszaj cukier puder, masło i sok pomarańczowy, aż do uzyskania gładkiej masy.
Wyjmij ciasto z patelni na półmisek; zrób dziurki w cieście widelcem do mięsa. Powoli polej polewą. Całkowicie ostudź.