Chleb Pszenno-Owsiany Miodowy
Chleb pszenno-owsiany z miodem wymaga około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 143 kalorie . Ten wegetariański przepis na lakto ovo podaje 32 porcje i kosztuje 18 centów za porcję . Udaj się do sklepu i kup sól, wodę, ciepłą maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako chleb. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 27% . Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Szarlotka z miodowymi bułeczkami pszennymi , Miodowe bułeczki do hamburgerów z pszenicą i Chleb prawie pełnoziarnisty .
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, 2 szklanki mąki uniwersalnej, płatki owsiane, drożdże i sól. Wymieszaj wodę, mleko, miód i masło; ubijaj, aż będzie gładkie. Wbij jajka.
Dodaj tyle pozostałej mąki uniwersalnej, aby powstało miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół. Uformuj dwa bochenki; umieścić w natłuszczonej 9-calowej blaszce. x 5 cali patelnie do chleba. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 45 minut. Ubij białko z wodą; posmaruj bochenki.
Posypać płatkami owsianymi.
Piec w temperaturze 375° przez 40-45 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij z foremek i ostudź na metalowej kratce.