Żółta Sałatka Śliwkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj żółtej sałatki śliwkowej. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,46 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Mieszanka pieprzu, musztarda dijon, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 2 minuty. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chill Out, styl Hiszpański: żółty pomidor Gazpacho, tosty migdałowe bułka Tostowa, Sałatka z tuńczykiem Nadziewane Piquillos lub pomidory śliwkowe, Żółta Śliwka Kouign Amann, oraz Sałatka Daikon / Sałatka z rzodkiewki z sosem śliwkowym japońskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Dusić przez 13 minut lub do poczernienia.
Umieścić w papierowej torbie i złożyć szczelnie, aby zamknąć.
Odstawić na 20 minut. Paprykę obrać i pokroić w paski o grubości 1/2 cala.
Pozostaw korzeń i 1-calową łodygę na burakach; szoruj pędzlem.
Buraki umieścić w ceramicznym lub szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali.
Dodaj 1 cal wody do naczynia; przykryj szczelnie folią.
Piec w 450 przez 1 godzinę lub do miękkości. Ostudzić; obrać i pokroić w plasterki o grubości 1/2 cala.
Oliwę z oliwek i kolejne 6 składników (przez czarny pieprz) połączyć w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Pokrojone buraki umieścić w średniej misce.
Mżawka buraki z 3 łyżki winegret; wrzucić delikatnie.
Odstawić na co najmniej 15 minut. Buraki podzielić równomiernie na 6 talerzy sałatkowych, a każdą porcję równomiernie polać papryką, śliwkami i pomidorami.
Skropić pozostałym winegretem.
Posypać równomiernie serem.