Żurawinowo-pomarańczowy Gâteau z kremowo-serowym nadzieniem

Żurawinowo-pomarańczowy Gâteau z kremowo-serowym nadzieniem może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 343 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka proszku do pieczenia, 3-mniej tłuszczu serek, mąka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pomarańczowe makarony orzechowe z przyprawionym twarogiem i nadzieniem żurawinowym {Guest Post by Baking a Moment}, Gâteau à la Crème: francuskie ciasto Brioche z nadzieniem z kremu cytrynowego, oraz Nadzienie Ciasteczkowe Z Serem Żurawinowym.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę i kolejne 4 Składniki (mąka przez sól) połączyć w misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Umieścić granulowany cukier i masło w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane (o 2 protokół).
Dodaj skórkę; pokonać, aby połączyć.
Dodaj jajko i białko jaja, po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Połączyć maślankę z ricottą, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodać mieszankę mąki i maślanki na przemian do mieszanki cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Złóż żurawinę. Łyżka ciasto do 9-calowej okrągłej patelni ciasto pokryte sprayem do gotowania.
Piec w 350 przez 35 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Aby przygotować nadzienie, umieść 1 szklankę cukru pudru i twarogu w misce; ubijaj mikserem ze średnią prędkością, aż dobrze się wymieszasz.
Dodać 2 łyżeczki soku pomarańczowego i ubić do połączenia. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Aby przygotować glazurę, połącz 1 szklankę cukru pudru i 1 1/2 łyżki soku pomarańczowego, dobrze mieszając trzepaczką.
Ostudzone ciasto podziel na pół poziomo za pomocą ząbkowanego noża; połóż dolną warstwę, pokrój bok do góry, na talerzu.
Rozłóż nadzienie na warstwie ciasta. Wierzch z pozostałą warstwą ciasta, przyciąć bok w dół.
Rozłóż glazurę na cieście.