Żurawinowo-pomarańczowy Gâteau z kremowo-serowym nadzieniem

Żurawinowo-pomarańczowy Gâteau z kremowo-serowym nadzieniem
Żurawinowo-pomarańczowy Gâteau z kremowo-serowym nadzieniem może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 343 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka proszku do pieczenia, 3-mniej tłuszczu serek, mąka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pomarańczowe makarony orzechowe z przyprawionym twarogiem i nadzieniem żurawinowym {Guest Post by Baking a Moment}, Gâteau à la Crème: francuskie ciasto Brioche z nadzieniem z kremu cytrynowego, oraz Nadzienie Ciasteczkowe Z Serem Żurawinowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Mąkę i kolejne 4 Składniki (mąka przez sól) połączyć w misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Umieścić granulowany cukier i masło w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane (o 2 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodaj skórkę; pokonać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
6
Dodaj jajko i białko jaja, po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
JajkoJajko
7
Połączyć maślankę z ricottą, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Ser RicottaSer Ricotta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Dodać mieszankę mąki i maślanki na przemian do mieszanki cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Złóż żurawinę. Łyżka ciasto do 9-calowej okrągłej patelni ciasto pokryte sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
żurawinażurawina
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
9
Piec w 350 przez 35 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Aby przygotować nadzienie, umieść 1 szklankę cukru pudru i twarogu w misce; ubijaj mikserem ze średnią prędkością, aż dobrze się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Dodać 2 łyżeczki soku pomarańczowego i ubić do połączenia. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
12
Aby przygotować glazurę, połącz 1 szklankę cukru pudru i 1 1/2 łyżki soku pomarańczowego, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Ostudzone ciasto podziel na pół poziomo za pomocą ząbkowanego noża; połóż dolną warstwę, pokrój bok do góry, na talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
14
Rozłóż nadzienie na warstwie ciasta. Wierzch z pozostałą warstwą ciasta, przyciąć bok w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
15
Rozłóż glazurę na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn