Żurawina Szkliwione Lepkie Skrzydełka Z Kurczaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc wypróbuj lepkie skrzydełka z kurczaka oszklone żurawiną. Jedna porcja zawiera 85 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 42 centów za porcję. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś koszerną sól i pieprz, skrzydełka z kurczaka, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Chrupiące Lepkie Skrzydełka Z Kurczaka Oszklone Soją, Lepkie Skrzydełka Z Kurczaka, oraz Lepkie Skrzydełka Z Kurczaka dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokości za pomocą rusztu piekarnika ustawionego około 4 cale od źródła ciepła.
Usuń końcówki skrzydeł i wyrzuć lub Zachowaj do robienia zapasów. Użyj nożyc kuchennych lub noża, aby oddzielić skrzydła w stawie.
Wrzuć skrzydełka z kurczaka i olej roślinny na blachę do pieczenia, aż będą dobrze pokryte.
Posyp solą i kilkoma mielonymi pieprzem. Podsmaż skrzydełka, aż skóra zacznie być chrupiąca i brązowa, około 12 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika i odwróć skrzydełka. Podsmaż drugą stronę, aż będzie chrupiąca i złocistobrązowa, jeszcze około 8 minut.
W międzyczasie włóż żurawinę do robota kuchennego i pulsuj, aż będziesz miał małe kawałki.
Dodaj je na średnią patelnię ze słodkim sosem chili i 3/4 szklanki wody.
Dodaj wszystkie białka szalotki i 2 zielenie szalotki. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, około 3 minut. Przecedzić do średniej miski, naciskając, aby przepuścić jak najwięcej płynu. Włóż płyn na patelnię i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie gęsty i lśniący, jak glazura.
Zdejmij skrzydełka i sprawdź wysmażenie; jeśli nóż włożony w mięso najbliżej kości nie jest już różowy, gotowe. Wrzuć skrzydełka do miski na sos, aż będą dobrze pokryte, wróć na blachę do pieczenia i piecz, aż glazura stanie się błyszcząca, a na skórze pojawią się pęcherzowe plamy zwęglenia, 1 do 3 minut. Sprawdzaj skrzydła co minutę na tym etapie, aby glazura się nie przypaliła. Jeśli twoja glazura nie przykleja się tak dobrze, jak byś chciał, nałóż glazurę pędzelkiem do ciasta.
Posyp pozostałą zieleninę szalotki na wierzchu skrzydeł.
Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose
Skrzydełka z kurczaka naprawdę dobrze komponują się z Pinot Noir, winem musującym i Chardonnay. Białe mięso jest zwykle łączone z białym winem, aby nie przytłoczyć smaku mięsa, więc chardonnay i sauvignon blanc to Bezpieczny Wybór. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować, jest Sur de los Andes Pinot Noir Reserva. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Sur de los Andes Pinot Noir Reserva]()
Sur de los Andes Pinot Noir Reserva