Żelatyna Malinowo-Czekoladowa

Żelatyna Malinowo-Czekoladowa
Żelatyna malinowo-czekoladowa może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 9 i kosztuje $1.09 za porcję. Mieszanka żelatyny w proszku, pół na pół, bita śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Żelatyna Malinowa Formowana, Pierścień Żelatynowy Malinowy, oraz Cran-Żelatyna Malinowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Maliny przecedzić z 3/4 szklanki cukru i 1/3 szklanki wody w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać przez sito o drobnych oczkach do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Połowę puree malinowego zagotować w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z MalinPuree Z Malin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Posypać 4 łyżeczki żelatyny ponad 1/2 szklanki zimnej wody w średniej misce; odstawić 1 minutę. Mieszaj z gorącym puree malinowym, aż żelatyna się rozpuści, a następnie mieszaj z pozostałym puree malinowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z MalinPuree Z Malin
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Spryskaj dziewięć 5-uncjowych kubków papierowych sprayem do gotowania. Napełnij każdą filiżankę około trzech czwartych mieszaniną żelatyny malinowej. Przechowywać w lodówce, aż żelatyna zaczyna ustawienie, ale powierzchnia jest nadal lepki, o 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna O Smaku Malinowymżelatyna O Smaku Malinowym
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
6
W międzyczasie zagotuj pół na pół i pozostałą 1/4 szklanki cukru w małym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Dodać czekoladę, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
8
Posypać pozostałe 2 łyżeczki żelatyny ponad 1/2 szklanki zimnej wody w średniej misce; odstawić 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
9
Wlać mieszaninę czekolady i mieszać, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
10
Wlać mieszaninę żelatyny czekoladowej do filiżanek na górze żelatyny malin i przechowywać w lodówce, aż do pełnego zestawu, o 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna O Smaku Malinowymżelatyna O Smaku Malinowym
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
11
Odkręć żelatynę: Odwróć kubki na talerze i ostrożnie oderwij papier. Top z bitą śmietaną i malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
12
Zdjęcia Jonathan Kantor
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn