Żelatyna Malinowo-Czekoladowa
Żelatyna malinowo-czekoladowa może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 9 i kosztuje $1.09 za porcję. Mieszanka żelatyny w proszku, pół na pół, bita śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Żelatyna Malinowa Formowana, Pierścień Żelatynowy Malinowy, oraz Cran-Żelatyna Malinowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Maliny przecedzić z 3/4 szklanki cukru i 1/3 szklanki wody w blenderze.
Wlać przez sito o drobnych oczkach do miski.
Połowę puree malinowego zagotować w małym rondlu na średnim ogniu.
Posypać 4 łyżeczki żelatyny ponad 1/2 szklanki zimnej wody w średniej misce; odstawić 1 minutę. Mieszaj z gorącym puree malinowym, aż żelatyna się rozpuści, a następnie mieszaj z pozostałym puree malinowym.
Spryskaj dziewięć 5-uncjowych kubków papierowych sprayem do gotowania. Napełnij każdą filiżankę około trzech czwartych mieszaniną żelatyny malinowej. Przechowywać w lodówce, aż żelatyna zaczyna ustawienie, ale powierzchnia jest nadal lepki, o 45 minut.
W międzyczasie zagotuj pół na pół i pozostałą 1/4 szklanki cukru w małym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać czekoladę, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, mieszając, aż będzie gładka.
Posypać pozostałe 2 łyżeczki żelatyny ponad 1/2 szklanki zimnej wody w średniej misce; odstawić 1 minutę.
Wlać mieszaninę czekolady i mieszać, aż żelatyna się rozpuści.
Wlać mieszaninę żelatyny czekoladowej do filiżanek na górze żelatyny malin i przechowywać w lodówce, aż do pełnego zestawu, o 3 godziny.
Odkręć żelatynę: Odwróć kubki na talerze i ostrożnie oderwij papier. Top z bitą śmietaną i malinami.