Żeberka Wołowe
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 252 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Jeśli 77 centów za porcję spada w budżecie, żeberka wołowe mogą być super bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis do wypróbowania. Mieszanka sosu bbq, talerz krótki, Cukier Drobny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 godzin i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Żeberka Wołowe, Żeberka wołowe krótkie, oraz BBQ wołowina krótkie żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: kłody drewna Hickory, moczone w wodzie przez 1 godzinę
Krótkie żeberka obficie posmarować brązowym cukrem po obu stronach. Nie jest konieczne wcieranie przypraw w mięso, raczej posypanie równą warstwą na wierzchu. Przechowywać w lodówce przez noc.
Rozgrzej palacza do 225 stopni F.
Umieść mięso w palaczu i utrzymuj temperaturę w temperaturze około 225 stopni F przez 12 do 14 godzin lub do czasu zakończenia. Wymień dzienniki hickory, gdy wygasną.
Przetestuj mięso, skręcając jedną z odsłoniętych kości. Jeśli kość porusza się łatwo mięso jest zrobione. Odstawić mięso na 30 minut.
Każdy talerz pokroić na 4 porcje.
Połączyć cukry, sól, czarny pieprz i cayenne, i dokładnie wymieszać.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.