Żeberka wiejskie z grilla
Przepis Barbequed Country Ribs można przygotować w około 1 godzinę i 55 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 33 g białka , 50 g tłuszczu i łącznie 627 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,88 USD za porcję. Ten przepis podoba się 23 smakoszom i kucharzom. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, zgodną z FODMAP i דל פחמימות,zną . Mieszanka chili w proszku, soli, świeżo zmielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 65% . Podobne przepisy to Hawaiian Barbequed "Huli-Huli" Chicken , Sweet and Spicy Country-Style Ribs i Crock-Pot: Asian-Style Country Ribs with Black Bean Garlic Sauce .
Instrukcje
W dużym garnku wymieszaj zimną wodę, keczup, ocet, sos Worcestershire, sól, paprykę, proszek chili i czarny pieprz.
Wlej do garnka tyle wody, aby całkowicie przykryła żeberka.
Doprowadź wodę do wrzenia, zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż żeberka będą miękkie, około 90 minut.
Rozgrzej grill ogrodowy do średnio-wysokiej temperatury i lekko natłuść ruszt.
Smażyć żeberka na rozgrzanym grillu, często polewając je sosem, aż się zrumienią, około 12–15 minut.