Żeberka słodko-kwaśne z salsą granatową
Słodko-kwaśne żeberka z salsą granatową mogą być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 1045 kalorii, 69g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 6,47 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 4 godziny i 10 minut. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. 166 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odebrać wanny nasiona granatu, karton sok z granatu, i kilka innych rzeczy , aby to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 92%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Crockpot słodko-kwaśny granat krótkie żeberka z kremową polentą, Żeberka Sweet ' n ' Sour, oraz Żeberka słodko-kwaśne.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Dopasuj żeberka do puszki do pieczenia.
Wlać sok z granatów i wystarczającą ilość wody (w razie potrzeby), aby przykryć żebra, a następnie szczelnie przykryć folią. Piecz przez 2-3 godziny, obracając się w połowie, aż żeberka będą naprawdę miękkie, ale nie rozpadną się.
Wszystkie składniki sosu umieścić w małym rondelku. Delikatnie podgrzać, następnie bąbelkować przez około 2 minuty, mieszając. Odstawić.
Gdy żeberka są gotowe, odłożyć płyn i płaszcz całym lepkim sosem. Przykryć i marynować w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, a jeszcze lepiej do 24 godzin. Może być zamrożony na tym etapie.
Aby zrobić salsę, wymieszać wszystkie składniki i schłodzić, aż będą gotowe do podania.
Około 30 minut przed pieczeniem wyjmij żeberka z lodówki, aby osiągnąć temperaturę pokojową.
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Piec przez 20-30 minut, od czasu do czasu obracając i fastrygowanie często z sosem, aż lepkie, gorące i chrupiące na zewnątrz.
Podawać z salsą i flatbreads lub ryżu, jeśli chcesz.