Żeberka pieczone w przyprawach z polewą morelową
Przyprawy-pieczone żeberka z morelową glazurą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 103g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 1020 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz konfitury morelowe, mielony kminek, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona kminku, możesz podążać za tym daniem głównym z Bułeczki Z Kminkiem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami ze Śliwkowo-imbirową glazurą, Pieczony kurczak z polewą morelową, oraz Pieczony łosoś z pikantną polewą morelową dla podobnych receptur.
Instrukcje
W młynku do przypraw pulsuj kminek do grubego proszku.
Dodaj pimentn, kminek, czosnek w proszku, sól i pieprz i pulse do mieszania.
Przełożyć 2 łyżki mieszanki przypraw do małego rondla i wymieszać z konfiturami morelowymi i musztardą.
Za pomocą ręcznika kuchennego, chwycić i zdjąć papierową membranę od spodu każdego stojaka żeber.
Umieść żebra obok siebie w dużej patelni do pieczenia i natrzyj obie strony pozostałą mieszanką przypraw. Przykryj szczelnie folią i piecz przez 1 1/2 godziny lub do momentu, gdy mięso będzie prawie miękkie.
Do rondla wlać soki z patelni z konfiturami morelowymi. Przykryć żeberka ponownie i piec przez około 30 minut dłużej, aż bardzo miękkie.
Do rondla wlać pozostałe soki z patelni.
Rozgrzej brojlery. Przynieś soki z patelni i konfitury z moreli do wrzenia i dusić na umiarkowanym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół.
Ułóż stojaki żeber wklęsłe do góry; szczotkuj je połową glazury morelowej, umożliwiając jej połączenie w środku stojaka. Broil żebra 10 cali od ciepła aż rumiane, o 10 protokół. Odwróć stojaki, pędzel z pozostałą glazurą morelową i piecz do karmelizacji, około 10 minut.
Przenieś stojak na deskę do krojenia i pokrój w żebra.