Żeberka kozie lub jagnięce, w stylu Dong-Bei
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 737 kalorii. Ten przepis służy 1 i kosztuje $6.26 za porcję. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka anyżu gwiaździstego, jagnięciny, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jagnięcina w stylu kaszmiru-ten indyjski styl jagnięciny to prawdziwa uczta, wszyscy będą myśleć, że jesteś kucharzem dla smakoszy, Goat Birria (Gulasz Kozi W Stylu Jalisco), oraz Azjatyckie Pieczone Żeberka Jagnięce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść żeberka na patelni saute lub patelni do pieczenia. Jeśli gotujesz na kuchence, dodaj wino i wystarczająco dużo wody, aby ledwo pokryć.
Dodać cebulę i sól. Przykryć patelnię pokrywką lub folią aluminiową, doprowadzić do duszenia i gotować do miękkości, o 2 godziny. Jeśli używasz piekarnika, dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Na patelni ułożyć żeberka, dodać wino i cebulę rozsypać dookoła.
Dodaj wodę, aby pokryć 3/4 drogi. Przykryć patelnię, pokrywką lub folią aluminiową, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na płycie kuchennej, a następnie przenieść do piekarnika i gotować do miękkości, około 2 godzin.
Meanwhil, rozgrzej patelnię na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Umieść nasiona kminku, anyż Gwiaździsty i goździki na patelni i tosty, aż pachnące, o 20 sekund.
Wyjąć z ognia i ostudzić. Zmielić w moździerzu i tłuczek lub przyprawy Młynek, aż nasiona kminku są podzielone, ale nie sproszkowane.
Jeśli używasz papryki chili: powrót patelni na średnim ogniu. Toast suszone papryczki chili tylko do pachnące, o 30 sekund.
Wyjąć z ognia i ostudzić. Zmielić w moździerzu i tłucz lub przetworzyć w młynku do przypraw, aż do zgrubnego zmielenia.
Wymieszać z mieszanką nasion kminku.
Gdy żebra są delikatne, usuń z ognia, przenieś na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar wody i pozostaw do ostygnięcia. Ostrożnie wysuszyć.
Rozgrzać olej lub masło w dużej patelni non-stick na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodaj żeberka i brązowy z jednej strony, aż złoty kolor i chrupiące, o 5 protokół. Flip i brązowy po drugiej stronie. Gdy żeberka są gotowe do brązowienia, wyjąć na talerz i odkleić pozostały olej ręcznikiem papierowym. Natychmiast posypać mieszankę przypraw na gorące żeberka, poklepując mieszaninę tak, aby przyklejała się do powierzchni mięsa.