Żeberka kozie lub jagnięce, w stylu Dong-Bei

Żeberka kozie lub jagnięce, w stylu Dong-Bei
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 737 kalorii. Ten przepis służy 1 i kosztuje $6.26 za porcję. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka anyżu gwiaździstego, jagnięciny, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jagnięcina w stylu kaszmiru-ten indyjski styl jagnięciny to prawdziwa uczta, wszyscy będą myśleć, że jesteś kucharzem dla smakoszy, Goat Birria (Gulasz Kozi W Stylu Jalisco), oraz Azjatyckie Pieczone Żeberka Jagnięce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść żeberka na patelni saute lub patelni do pieczenia. Jeśli gotujesz na kuchence, dodaj wino i wystarczająco dużo wody, aby ledwo pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
2
Dodać cebulę i sól. Przykryć patelnię pokrywką lub folią aluminiową, doprowadzić do duszenia i gotować do miękkości, o 2 godziny. Jeśli używasz piekarnika, dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Na patelni ułożyć żeberka, dodać wino i cebulę rozsypać dookoła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4
Dodaj wodę, aby pokryć 3/4 drogi. Przykryć patelnię, pokrywką lub folią aluminiową, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na płycie kuchennej, a następnie przenieść do piekarnika i gotować do miękkości, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Meanwhil, rozgrzej patelnię na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Umieść nasiona kminku, anyż Gwiaździsty i goździki na patelni i tosty, aż pachnące, o 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Wyjąć z ognia i ostudzić. Zmielić w moździerzu i tłuczek lub przyprawy Młynek, aż nasiona kminku są podzielone, ale nie sproszkowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
8
Jeśli używasz papryki chili: powrót patelni na średnim ogniu. Toast suszone papryczki chili tylko do pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Wyjąć z ognia i ostudzić. Zmielić w moździerzu i tłucz lub przetworzyć w młynku do przypraw, aż do zgrubnego zmielenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
10
Wymieszać z mieszanką nasion kminku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
11
Gdy żebra są delikatne, usuń z ognia, przenieś na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar wody i pozostaw do ostygnięcia. Ostrożnie wysuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
12
Rozgrzać olej lub masło w dużej patelni non-stick na średnim ogniu, aż migotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Dodaj żeberka i brązowy z jednej strony, aż złoty kolor i chrupiące, o 5 protokół. Flip i brązowy po drugiej stronie. Gdy żeberka są gotowe do brązowienia, wyjąć na talerz i odkleić pozostały olej ręcznikiem papierowym. Natychmiast posypać mieszankę przypraw na gorące żeberka, poklepując mieszaninę tak, aby przyklejała się do powierzchni mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
14
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia11
Magazyn