Żeberka grillowe w stylu konkurencji
Konkurs na przepis-żeberka grillowe gotowe w około 6 godzin i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. To danie główne ma 1297 kalorii, 91g białka, oraz 57 g tłuszczu na porcję. Na $7.98 za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz Syrop z agawy, brązowy cukier, żeberka wieprzowe pokrojone w st. louis i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest idealny do Dzień Ojca. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Konkursowe Grillowane Udka Z Kurczaka, Konkurs Barbecue Bark Wieprzowy, oraz Grill: Żeberka W Stylu Kansas City dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń membranę z tyłu każdego stojaka i przyciąć żebra nadmiaru tłuszczu.
Umyj stronę mięsa z każdej półki żółtą musztardą, a następnie obficie natrzyj grillem po obu stronach.
Ogień palacza lub grill do 107°, dodając kawałki drewna do palenia, gdy w temperaturze. Gdy drewno jest zapalony i produkcji dymu, umieścić żeberka w palaczu lub grill, mięso stronie do góry. Palić, aż żebra przyciemnią się do głębokiego mahoniu, około 3 godzin, co godzinę zaparowując sok jabłkowy w butelce.
Owiń każdy stojak, mięso bokiem do góry, w bardzo dużej folii aluminiowej o dużej wytrzymałości, pozostawiając otwór na jednym końcu folii.
Wlać 1/2 szklanki soku jabłkowego w każdym opakowaniu foliowym przez otwór, uszczelnić i umieścić z powrotem na palacza lub grilla na 1 godzinę.
Wyjąć żeberka z folii i umieścić żeberka z powrotem w palaczu i nadal gotować, aż żeberka mają lekkie zgięcie po podniesieniu z jednego końca, 1 do 2 godzin więcej, squirting z sokiem jabłkowym co godzinę.
Wyjąć żeberka z palacza lub grilla, owinąć w folię i umieścić w pustej chłodnicy, aby ogrzać się podczas przygotowywania grilla.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Wyjąć stojaki z folii i posmarować sosem barbecue.
Umieść żeberka twarzą w dół na gorącym ogniu i gotować, aż sos karmelizuje, 2 do 5 protokół.
Dla ekstra słodkich i błyszczących żeber: oderwij dwa większe arkusze folii aluminiowej dłuższe niż każdy stojak. W prostokącie przybliżony rozmiar każdego stojaka żeber, rozprowadzić 1/4 szklanki syropu z agawy i posypać ¼ szklanki brązowego cukru na wierzchu agawy na każdym kawałku folii.
Umieść żebra, mięso od strony dołu, na wierzchu agawy i cukru, i owinąć folią zamkniętą wokół żeber.
Umieść żebra z powrotem na palaczu na 15 minut.
Wyjąć żeberka z palacza i folii, następnie pokroić i podawać.