Żeberka Dymne
Wędzone żeberka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.17 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 88g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 872 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś żeberka wieprzowe baby back, butelkowany sos barbecue, kawałki drewna hickory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Żeberka Dymne, Wonderful Smoky BBQ żeberka, oraz Wędzone Żeberka Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń cienką membranę z tyłu żeber, krojąc ją nożem, a następnie ciągnąc. (To sprawia, że bardziej delikatne żeberka i pozwala dym i pocierać lepiej penetrować mięso.)
Posyp mięso równomiernie przyprawą Cajun i wmasuj w mięso.
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Kawałki drewna moczyć w wodzie przez co najmniej 30 minut.
Przygotuj wędzarnię zgodnie ze wskazówkami producenta. Doprowadzić temperaturę wewnętrzną do 225 do 250; utrzymać temperaturę przez 15 do 20 minut.
Odcedzić kawałki drewna i umieścić na węglu.
Umieść żebra w stojaku na żebra na górnym ruszcie do gotowania; przykryj pokrywką palacza.
Wędzić żebra, utrzymując temperaturę w palaczu między 225 A 250, przez 3 i 1/2 do 4 godzin.
Wyjmij żebra z grilla i owiń w wytrzymałą folię aluminiową; wróć żebra do palacza. Przykryć pokrywką palacza i palić jeszcze 30 minut.
Podawać z sosem barbecue.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy przyprawy Luzianne Cajun.