Świąteczny Tuńczyk

Świąteczny Tuńczyk
Świąteczny tuńczyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $7.45 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 583 kalorie. Ten przepis służy 1. Jeśli masz sól, ogórek, chile pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 87% to danie jest super. Spróbuj Świąteczne Pomidory Nadziewane Tuńczykiem, Świąteczny Dip, oraz Świąteczna szynka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki salsy w średniej wielkości misce. Przechowywać w lodówce, pod przykryciem, do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Aby przygotować tuńczyka, połączyć oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz w dużej płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodaj steki z tuńczyka, obracając się płaszcz, i odstawić na 15 protokół. Odwróć je raz, gdy siedzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
4
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu. Podsmaż steki z tuńczyka przez 4 do 5 minut z pierwszej strony, dodając pozostałą marynatę lub dodatkowy olej, jeśli to konieczne, aby zapobiec przywieraniu. Przekręć tuńczyka i podsmaż go na 3 minuty na drugiej stronie, aby uzyskać średnio Rzadki smak (patrz uwaga).
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
MarynataMarynata
TuńczykTuńczyk
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Za pomocą szpatułki przenieś steki z tuńczyka na osiem talerzy obiadowych. Łyżka salsy, z sokami, na tuńczyka, i udekorować posiekaną kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
KolendraKolendra
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
6
Podawać natychmiast.
7
artykuł var
8
Typ_27_data = {};
9
artykuł
10
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Flora Springs Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn