Świąteczne ciasto jabłkowo-jagodowe
Świąteczny Szarlotka - berry Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz Skórki ciasta, zmielony cynamon, żurawinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 12%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Świąteczny Deser Budyniowy Potrójny Jagodowy, Świąteczny Jabłkowy Dip, oraz Świąteczna Galetka Jabłkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 1-ćwiartkowym wymieszać żurawinę, 1 szklankę cukru, 1 łyżkę skrobi kukurydzianej i wodę.
Podgrzać do wrzenia. Gotować 5 minut. Chłodne 15 minut.
Rozgrzać piekarnik do 425 stopni F. dodać Pie skorupy zgodnie z zaleceniami na polu dla dwóch Crust Pie za pomocą 9-calowy patelni szklanych pie.
W dużej misce, wymieszać jabłka, pozostałe 1/2 szklanki cukru, pozostałe 3 łyżki skrobi kukurydzianej, cynamon i gałkę muszkatołową, aż jabłka są powlekane. Wymieszać schłodzoną mieszankę żurawinową. Łyżka do patelni wyłożonej skórką. Wierzch z drugą skórką; Brzeg uszczelniający i flet.
Przeciąć szczeliny w kilku miejscach w górnej skorupie.
Piec 40 do 50 minut lub do złotego koloru. Po 15 do 20 minutach pieczenia przykryj Brzeg skorupy paskami folii, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.