Świąteczna Jule Kaga
Świąteczna Jule Kaga może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 188 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mąki, szybko rosnące drożdże, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Świąteczny Dip, Świąteczna szynka, oraz Świąteczne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z mlekiem, cukrem i solą.
Zdjąć z ognia i odstawić.
W dużej misce wymieszaj razem 2 szklanki mąki, kardamonu i drożdży.
Wlać mieszaninę mleczną i jajko i szybko mieszać drewnianą łyżką, aż ciasto będzie elastyczne, około 3 minut. Stopniowo mieszaj z pozostałą mąką, aż ciasto będzie wystarczająco twarde, aby zagnieść je na lekko posypanej mąką powierzchni. Jeśli masz mikser stojący z uchwytem na chleb, możesz go użyć. Zagnieść lub wymieszać ciasto, aż utworzą się małe pęcherzyki gazu i ciasto będzie gładkie, około 10 minut. Porzeczki nakładać na sam koniec, aby nie zostały sproszkowane.
Umieść ciasto w wysmarowanej misce, obracając się do płaszcza i przykryj miskę ręcznikiem. Odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.
Gdy ciasto urosnie, dziurkujemy i dzielimy na około 16 sztuk. Złóż na zaokrąglone bułki i umieść je na blasze do pieczenia lub w naczyniu do pieczenia.
Niech ponownie wzrosnąć, aż prawie dwukrotnie w wielkości, lub aż palec pozostawia wgniecenie, które nie odskakuje, gdy szturchnąć chleb.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Gdy piekarnik jest gorący, piec bułki przez 30 minut, lub do złotego koloru na wierzchu.