Świeży Talerz Ziołowy (Sabzi Khordan)

Świeży Talerz Ziołowy (Sabzi Khordan)
Świeży talerz ziół (Sabzi Khordan) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 829 kalorii, 22g białka, oraz 69g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz kminek, nasiona kminku, lavash i kilka innych rzeczy, aby zrobić to już dziś. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sabzi Khordan, Gulasz z zielonych ziół i fasoli (Ghormeh Sabzi) z " nowej kuchni Perskiej, oraz aloo moongre ki sabzi, strąki rzodkiewki i ziemniaki sabzi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odcedzić fetę i umieścić ją w średniej misce. W razie potrzeby zmiel przyprawy grubo.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Ser FetaSer Feta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozgrzać małą patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj kolendrę, kminek i kminek i potrząsaj patelnią nieprzerwanie, aż przyprawy zaczną uwalniać swój aromat, około 2 minut. Natychmiast przelać do miski i zalać oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
KolendraKolendra
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzyprawyPrzyprawy
KminekKminek
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
4
Dodać szczyptę grubej soli. Przyprawy zawirować w oleju i stromo przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
PrzyprawyPrzyprawy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Wlać mieszaninę na fetę. Można nawet pracować go z rąk, delikatnie kruszenia feta, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FetaSer Feta
6
Zioła umyć i osuszyć. Przyciąć łodygi, ale pozostawić je nienaruszone.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiołaZioła
7
Zioła ułożyć na dużym talerzu w kilku puszystych stosach.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiołaZioła
8
Na talerzu ułożyć orzechy włoskie, razem z rzodkiewkami i lawaszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RzodkiewkaRzodkiewka
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Chleb LavashChleb Lavash
9
Przekładamy fetę na talerz i dekorujemy grubą solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Ser FetaSer Feta
10
Na jedną porcję podnieś kilka łodyg ziół. Tear flatbread into a manageable piece and stuff it with the zioła, orzechy włoskie, mały kawałek sera, i rzodkiewki lub dwa. Złożyć i jeść jak kanapkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
SerSer
RzodkiewkaRzodkiewka
ZiołaZioła
1
Aby usunąć goryczkę z orzechów włoskich, umieść je w misce, dodaj wrzącą wodę do przykrycia i szczyptę soli i mocz od 1 godziny do nocy. Przed podaniem odcedzić i spłukać, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Pierwsza książka kucharska Louisy Shafia, Lucid Food: Cooking for an Eco-Conscious Life, została nominowana do nagrody IACP. Gotowała w renomowanych restauracjach w Nowym Jorku i San Francisco, w tym Aquavit, Pure Food and Wine i Millennium. Jej przepisy pojawiły się w New York magazine, Yoga Journal, Food Network Magazine, a każdy dzień z Rachael Ray. Poszukaj Louisy na kanale kulinarnym Taste in Translation i odwiedź ją na www.lucidfood.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn