Świeży talerz ziół (Sabzi Khordan) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 829 kalorii, 22g białka, oraz 69g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz kminek, nasiona kminku, lavash i kilka innych rzeczy, aby zrobić to już dziś. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sabzi Khordan, Gulasz z zielonych ziół i fasoli (Ghormeh Sabzi) z " nowej kuchni Perskiej, oraz aloo moongre ki sabzi, strąki rzodkiewki i ziemniaki sabzi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Odcedzić fetę i umieścić ją w średniej misce. W razie potrzeby zmiel przyprawy grubo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Ser Feta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozgrzać małą patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj kolendrę, kminek i kminek i potrząsaj patelnią nieprzerwanie, aż przyprawy zaczną uwalniać swój aromat, około 2 minut. Natychmiast przelać do miski i zalać oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
Kolendra
Oliwa Z Oliwek
Przyprawy
Kminek
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Patelnia
4
Dodać szczyptę grubej soli. Przyprawy zawirować w oleju i stromo przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Gruboziarnista
Przyprawy
Olej Do Smażenia
5
Wlać mieszaninę na fetę. Można nawet pracować go z rąk, delikatnie kruszenia feta, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Feta
6
Zioła umyć i osuszyć. Przyciąć łodygi, ale pozostawić je nienaruszone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zioła
7
Zioła ułożyć na dużym talerzu w kilku puszystych stosach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zioła
8
Na talerzu ułożyć orzechy włoskie, razem z rzodkiewkami i lawaszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka
Orzechy Włoskie
Chleb Lavash
9
Przekładamy fetę na talerz i dekorujemy grubą solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Gruboziarnista
Ser Feta
10
Na jedną porcję podnieś kilka łodyg ziół. Tear flatbread into a manageable piece and stuff it with the zioła, orzechy włoskie, mały kawałek sera, i rzodkiewki lub dwa. Złożyć i jeść jak kanapkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Flatbread
Orzechy Włoskie
Ser
Rzodkiewka
Zioła
1
Aby usunąć goryczkę z orzechów włoskich, umieść je w misce, dodaj wrzącą wodę do przykrycia i szczyptę soli i mocz od 1 godziny do nocy. Przed podaniem odcedzić i spłukać, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Włoskie
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Pierwsza książka kucharska Louisy Shafia, Lucid Food: Cooking for an Eco-Conscious Life, została nominowana do nagrody IACP. Gotowała w renomowanych restauracjach w Nowym Jorku i San Francisco, w tym Aquavit, Pure Food and Wine i Millennium. Jej przepisy pojawiły się w New York magazine, Yoga Journal, Food Network Magazine, a każdy dzień z Rachael Ray. Poszukaj Louisy na kanale kulinarnym Taste in Translation i odwiedź ją na www.lucidfood.com.