Świeży Sos Pomidorowy
Świeży sos pomidorowy może być tylko sos, którego szukasz. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 12 kalorii. Ten przepis służy 45. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, pomidory, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Podobne przepisy to Świeży Sos Pomidorowy, Świeży Sos Pomidorowy, oraz Świeży Sos Pomidorowy.
Instrukcje
Rdzeń i połowę pomidorów.
Usuń nasiona (albo wyjmij je łyżką lub trzymaj połowę w dłoni i wyciśnij nasiona) i pokrój pomidory w 1/2 cala. kości. Odstawić.
Czosnek cienko pokroić. Od 10 do 12 cali. patelnia na małym ogniu, gotować czosnek w oliwie z oliwek, aż będzie miękki i pachnący, o 5 protokół.
Dodaj pomidory i 1 łyżeczkę. sól i zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej. Gotuj, aż pomidory wydzielą płyn i zaczną bąbelkować. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego lub niskiego, aby sos delikatnie się gotował. Gotuj, odsłonięte i niezakłócone, aż olej oddzieli się od sosu i większość płynu odparuje, około 30 minut.
Tymczasem posiekaj Bazyl. Gdy sos jest gotowy, wymieszać z bazylią i dodać sól do smaku.
Posol: zamiast oliwy z oliwek użyj niesolonego masła i posiekanej średniej cebuli zamiast czosnku.
Poznaj herb patch: spróbuj 1/2 do 1 łyżeczki. mielone świeże oregano, majeranek, rozmaryn lub tymianek zamiast bazylii.
Dodaj trochę ciepła: wrzucić 2 lub 3 suszone całe chili arbol z czosnkiem na lekko pikantną wersję.
Usuń chiles przed podaniem.
Wybierz Więcej produktów: na początku kroku 3 Dodaj jeden obrany i posiekany średni bakłażan i gotuj do miękkości, około 10 minut, przed dodaniem pomidorów.