Świeży Pasztet Z Tuńczyka Pachnący Rozmarynem

Świeży Pasztet Z Tuńczyka Pachnący Rozmarynem
Świeży pasztet z tuńczyka pachnący rozmarynem to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 466 kalorii, 17g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz bardzo tuńczyka, sok z cytryny, sól koszerna i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pasztet Z Tuńczyka, Pasztet Z Grzybów, Orzecha Włoskiego I Rozmarynu, oraz Soczewica i kiełbasa o zapachu rozmarynu.

Instrukcje

1
Ułóż rozmaryn w równomiernej warstwie na patelni nonstick, dodaj olej i podgrzej na średnim ogniu, aż zioła będą pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Połóż tuńczyka na gałązkach rozmarynu i gotować, aż gotowane białe mięso podróżuje około jednej trzeciej drogi w górę strony steku z tuńczyka, o 5 protokół. Odwróć tuńczyka i gotować, aż gotowane, ale nadal dość różowy wewnątrz, inny 5 protokół. (Tuńczyk będzie nadal gotować, gdy ostygnie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
3
Wyjąć tuńczyka z patelni i pozostawić do ostygnięcia (zdjąć wszelkie trzymające się zioła). W robocie kuchennym, połączyć schłodzonego tuńczyka, masło, sok z cytryny, sól, pieprz i proces, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Umieścić spread do ramekin lub małej misce, lekko przykryć górną folią i przechowywać w lodówce, aż zestaw. Więcej pieprzu zmiel na wierzchu przed podaniem z crostini lub krakersami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do WiązaniaDo Wiązania
CrostiniCrostini
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Rozmiar
2
na bazie ośmiu porcji, kalorii
1
190, tłuszcz
2
19, Kalorie Tłuszczowe
1
170, Tłuszcze Nasycone
2
11, białko
3
6, Tłuszcz Jednonienasycony
4
6, węglowodany
5
85, Cholesterol
6
60, Włókno
7
Foto: Martha Holmberg & Steve Hunter
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
0, Tłuszcz Wielonienasycony
2
1, sód

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować dwóch winnic Columbia Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 7 dolarów za butelkę.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn