Świeże Konserwowane Cytryny
Świeże konserwowane cytryny mogą być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przyprawy. Ten przepis służy 4 i kosztuje 80 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis ma 38 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, cytryny, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Spróbuj Cytryny Konserwowane, Cytryny Konserwowane, oraz Cytryny Konserwowane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cytryny pokroić wzdłuż na ćwiartki od góry do 1/2 cala od dołu, bez oddzielania ćwiartek.
Posypać 1 łyżkę soli do czystego słoika 1-quart; pakować cytryny do słoika. Przykryć pokrywką i wstrząsnąć; zamrozić 8 godzin.
Posypać cytryny pozostałymi 4 łyżkami soli; przykryć pokrywką i wstrząsnąć, aby pokryć.
Zdejmij pokrywkę i naciśnij cytryny, aby uwolnić soki.
Dodaj 1/2 szklanki soku z cytryny na pokrycie cytryny. Przykryć pokrywką; przechowywać w lodówce 6 dni, wstrząsając słoikiem każdego dnia. Przechowywać w lodówce do 6 miesięcy.
Uwaga: konserwowane cytryny mogą mieć białą warstwę; przed użyciem spłucz w zimnej wodzie. Ćwiartki mogą być używane z miazgą lub bez niej. Cytryny ciemnieją podczas przechowywania.