Świeże figi i winogrona
Świeże figi i winogrona mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 422 kalorie, 6G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cukru, mielonego cynamonu, śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Świeże Brzoskwinie, Świeże Wiśnie, oraz Rolady Z Kurkami I Świeżymi Ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozmrozić ciasto francuskie w opakowaniu w temperaturze pokojowej 15 do 20 minut; ostrożnie rozpakować. Przechowywać 1 kwadrat ciasta w lodówce podczas pracy z drugim.
Ciasto rozwałkować na lekko posypanym mąką papierze woskowym od środka na 10-calowy kwadrat.
Pokrój na 4 równe kwadraty. Powtórz z drugim arkuszem.
W dużej misce wymieszać cukier i kolejne 3 składniki.
Dodać figi i winogrona i delikatnie mieszać, aż do wymieszania.
Umieścić białko jaja w małej misce; lekko ubić.
W drugiej misce umieścić żółtko z mlekiem i lekko ubić do wymieszania. Pracując z 4 kwadratami ciasta na raz, lekko posmaruj białko jaj wzdłuż krawędzi 2 sąsiednich boków każdego kwadratu. Łyżka około 1/3 szklanki cukru owocowego na 1 stronę ciasta. Złóż, aby trójkąty i naciśnij krawędzie, aby zabezpieczyć. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
Na lekko nasmarowaną blachę do pieczenia ułożyć przekładki. Lekko posmarować blaty mieszaniną żółtka.
Piec w 400 przez 20 minut lub do puffed i złoty kolor. Schłodzić na stojaku z drutu przed podaniem.