Świeże Ciasto Jabłkowe
Świeże ciasto jabłkowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 446 kalorii. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka gotowania jabłek, soda oczyszczona, zmielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Świeże Ciasto Jabłkowe, Świeże Ciasto Jabłkowe, oraz Świeże Ciasto Jabłkowe.
Instrukcje
Przesiać razem mąkę, sodę, sól i cynamon; odstawić.
Jajka ubić w dużej misce do spienienia; stopniowo dodawać cukier, ubijając aż zgęstnieje.
Dodaj olej i wanilię, dobrze bijąc.
Dodać mieszankę mąki; dobrze ubić. Wymieszać z jabłkami i orzechami pekan.
Łyżka ciasto do nasmarowanej i mąki 10-calowej patelni rurki.
Piec w 350 przez 1 godzinę i 20 minut lub do drewnianego pick wstawiony w pobliżu centrum wychodzi czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 15 minut; wyjąć ciasto z patelni i ostudzić całkowicie.
Podawać z bitą śmietaną, w razie potrzeby.