Świeże Ciasto Bezowe Truskawkowe
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 641 kalorii, 8G białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Jeśli 2,75 zł za porcję spada twój budżet, świeże Truskawkowe ciasto bezowe może być ogromnym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś truskawki, śmietanę z Tataru, taśmę maskującą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Świeżo-Jagodowy Z Lukrem Włosko-Bezowym, Truskawkowe Ciasto Bezowe, oraz Truskawkowe Ciasto Bezowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piec pekan w jednej warstwie w płytkiej patelni 10 do 12 minut lub do tosty i pachnące, mieszając w połowie.
Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić (około 10 minut). Zmniejsz temperaturę pieca do 25
Przykryć 2 duże blachy do pieczenia pergaminem. Narysuj 2 (8-calowe) okręgi na każdej kartce papieru. Przewróć papier; zabezpiecz taśmą maskującą.
Proces skrobi kukurydzianej, sól, tosty pekan, i 1/2 szklanki cukru w robocie kuchennym 40 do 45 sekund lub aż pekan są drobno zmielone.
Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż się spieni. Stopniowo dodawać 1 szklankę cukru, 1 łyżkę. na raz, ubijając ze średnią prędkością, aż mieszanina będzie błyszcząca, sztywne szczyty tworzą, a cukier rozpuszcza się (2 do 4 minut; nie przegotować).
Dodaj połowę mieszaniny orzechów pekan do mieszaniny białek jaja, delikatnie składając, aż do wymieszania. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną orzechów pekan.
Delikatnie łyżka mieszanki białka jaja na okręgi narysowane na pergaminie (około 1 1/2 szklanki mieszaniny na okrąg), rozłożenie na pokrycie każdego okręgu całkowicie.
Piec w 250 przez 1 godzinę, obracając blachy do pieczenia po 30 minutach. Wyłączyć piekarnik; pozostawić bezy stać w zamkniętym piekarniku z oświetleniem na 2 do 2 1/2 godziny lub do wyschnięcia powierzchni i bezy można podnieść z papieru bez przyklejania do palców.
Tuż przed złożeniem ciasta wymieszaj ser mascarpone i wanilię w dużej misce, aż się zmiksujesz.
Ubijaj śmietanę z małą prędkością, aż się spieni; zwiększaj prędkość do średniej wysokości i stopniowo dodawaj pozostałą 1/2 szklanki cukru, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. (Nie przegotować lub krem będzie ziarnisty.) Delikatnie złóż bitą śmietanę do masy mascarpone.
Ostrożnie wyjąć 1 bezę z pergaminu; umieścić na talerzu.
1/4 mieszanki mascarpone (ok. 2 szklanki) rozprowadzić na bezie; wymieszać z 1 1/2 szklanki pokrojonych truskawek. Powtórz warstwy 2 razy; wierzch z pozostałą bezą, mieszaniną mascarpone i połową truskawek.
Podawać natychmiast lub schłodzić do 2 godzin.
Cięty ostrym, cienkim ostrzem nożem.