Świeża Semolina Orecchiette

Świeża Semolina Orecchiette

Instrukcje

1
Dodać wodę i dużą szczyptę soli, aby dobrze i widelcem stopniowo włączone mieszaninę kaszy manny, aż ciasto jest utworzona (część mieszaniny nie zostaną włączone). Na powierzchni roboczej zagnieść ciasto, zawierające więcej mieszaniny kaszy mannej z miski w razie potrzeby i wyrzucić wszelkie twarde grudki, aż gładkie i elastyczne, około 8 minut. Ciasto podzielić na 8 sztuk i owinąć osobno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wyłóż każdą z 2 tacek suchym ręcznikiem kuchennym i odkurz ręce mieszaniną semoliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wyjmij plastikową folię z 1 kawałka ciasta i zwiń między rękami, aby utworzyć linę o długości od 3 do 4 stóp i szerokości 1/2 cala. Umieść linę na powierzchni roboczej i ostrym nożem pokrojonym na kawałki 1/2 cala, oddzielając kawałki jako wycięte, aby nie dotykały się. Lekko wrzucić pokrojone kawałki z odrobiną mieszanki semoliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
4
Umieść każdy wycięty kawałek ciasta, ściętą stronę w dół, w dłoni i uformuj wgłębienie, naciskając kciuk drugiej ręki do ciasta i lekko skręcając. Ułóż orecchiette na tacce wyłożonej ręcznikiem kuchennym. Zrób więcej orecchiette z pozostałymi 7 kawałkami ciasta w ten sam sposób, przenosząc do kuchennych Tac wyłożonych ręcznikiem. Orecchiette może być wykonane 2 dni wcześniej i schłodzone na tacach wyłożonych ręcznikiem, pokrytych folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Put each cut piece of dough, a cut side down, in palm of hand and form a depression by pressing thumb of other hand into dough and twisting slightly. Arrange orecchiette on a kitchen-towel-lined tray. Make more orecchiette with remaining 7 pieces of dough in same manner, transferring to kitchen-towel-lined trays. Orecchiette may be made 2 days ahead and chilled on towel-lined trays, covered with plastic wrap.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrecchietteOrecchiette
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn