Świeża Mozzarella, pomidor i bazylia Pizza
Świeża Mozzarella, pomidor i bazylia Pizza może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 411 kalorii, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, liście bazylii, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Świeża pizza z Mozzarellanem i bazylią, Świeża pizza z Mozzarellanem i bazylią, oraz Tuńczyk, Świeża Mozzarella I Bazylia Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kamień do pizzy lub ciężką blachę do pieczenia w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 500 (zachowaj kamień do pizzy lub blachę do pieczenia w piekarniku, gdy się nagrzeje).
Odstawić ciasto w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Bazylia, czosnek i 2 łyżki oleju umieść w mini robocie kuchennym; pulsuj 3 razy, aby utworzyć pastę.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju; pulsuj, aż będzie gładka.
Rozwałkuj ciasto w 14-calowe koło na mące; całą powierzchnię przebijaj obficie widelcem. Ostrożnie wyjąć kamień do pizzy z piekarnika. Ułóż ciasto na kamieniu do pizzy.
Rozprowadzić na cieście około 2 1/2 łyżki masy bazylii. Wierzch równomiernie z serem, pomidorami i pieprzem.
Piec w 500 przez 12 minut lub aż skorupa jest rumiane i chrupiące. Wierzch z pozostałą 1 1/2 łyżki mieszanki bazylii; posypać równomiernie solą.