Śnieżne jajka z kremem pistacjowym i czekoladową mżawką
Śnieżne jajka z kremem pistacjowym i czekoladową mżawką mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 286 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, delikatną słodko-gorzką czekoladę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co jest raczej złe. Spróbuj Śnieżne jajka z kremem pistacjowym i czekoladową mżawką, Pistacjowo-czekoladowa polenta z mascarpone Drizzle, oraz Masło pistacjowe ciastka z czekoladą Tres Leches Drizzle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Wrzuć orzechy do wrzącej wody i gotuj 2 minuty.
Odcedzić w durszlaku i przenieść do miski z lodem i wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Odcedzić w durszlaku ponownie. Obrać skórki i osuszyć orzechy, a następnie rozprowadzić w 1 warstwie na płytkiej patelni do pieczenia.
Piec w środku piekarnika do wyschnięcia i lekko tosty, o 7 protokół, następnie ostudzić. Grubo posiekać 2 łyżki orzechów i pozostawić pozostałe orzechy w całości.
Drobno zmielić całe pistacje z 2 łyżkami cukru w robocie kuchennym.
Dodać 3 łyżki mleka i przetworzyć na pastę. Zmiksować 5 łyżek mleka i przenieść krem pistacjowy do miski. Chłód, zadaszony, 8 godzin.
Ubij razem 2 łyżki cukru i pozostałe 3 1/2 szklanki mleka w głębokiej patelni 12-calowej i doprowadzić do gołej gotować (mleko powinno pary, ale nie bańki).
Podczas gdy mleko jest podgrzewane, ubij białka z sokiem z cytryny i szczyptą soli w dużej misce za pomocą elektrycznego miksera ze średnią prędkością, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty. Stopniowo ubijać w 1/2 szklanki plus 2 łyżki cukru, trochę na raz, i ubijać, aż beza po prostu trzyma sztywne szczyty.
Za pomocą owalnej miarki do lodów lub owalnej zupy uformuj 8 bezowych "jajek", delikatnie upuszczając je w postaci mieszanki mlecznej (mleko trzymaj na wolnym ogniu). Kłusować bezy, aż ustawi się na dnie, około 2 minut, następnie ostrożnie obrócić i kłusować, aż ustawi się w całości, około 2 minut więcej.
Przełóż łyżką szczelinową na płytką patelnię do pieczenia wyłożoną folią i wykonaj w ten sam sposób jeszcze 8 bez.
Wlać płyn przez bardzo drobne sito do dużej szklanki.
Żółtka ubić, pozostałe 2 łyżki cukru i szczyptę soli w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu, następnie powoli dodawać płyn do kłusowania, stale ubijając. Krem gotować na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki i zarejestruje 170 do 79° na termometrze natychmiastowego odczytu (nie gotować).
Wlać krem do metalowej miski i wymieszać z kremem pistacjowym i ekstraktem z migdałów. Ustaw miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i chłodnym kremem, mieszając od czasu do czasu.
Wlać krem przez bardzo drobne sito do innej miski, naciskając i odrzucając ciała stałe.
Roztopić czekoladę w małej metalowej misce ustawionej nad małym rondlem z ledwo gotującej się wody, od czasu do czasu mieszając, aż będzie gładka.
Wlać krem do 8 płytkich misek lub obramowanych talerzy i ułożyć na wierzchu bezy.
Polać czekoladę bezami i kremem i posypać posiekanymi pistacjami.
* Używanie surowych (niepalonych) pistacji nadaje kremowi najlepszy kolor i prawdziwy smak pistacji, dostępny w wielu sklepach z naturalną żywnością i Kalustyan ' s (212-685-3451 lub kalustyans.com.) · bezy i budyń można przygotować 6 godzin wcześniej i schłodzić osobno, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem. * Białka w tym przepisie nie będą w pełni ugotowane. Jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy, możesz użyć odtworzonych sproszkowanych białek jaj, takich jak tylko białka.